Επενδύσεις σε ακίνητα το 2022

Το 2022 όμως, δείχνει να είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για αγορές, και όλοι οι επενδυτές που το κατάλαβαν σε πρώιμο στάδιο, έχουν τοποθετηθεί επί της αγοράς με τέτοιο τρόπο

Επενδύσεις σε ακίνητα το 2022

Κάποιοι επενδυτές ίσως φοβούνται και βρίσκουν απαιτητική την πρώτη τους αγορά ακινήτου. Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική δέσμευση με πολλές μικρότερες επιμέρους διαδικασίες που συμβάλλουν.

Το 2022 όμως, δείχνει να είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για αγορές, και όλοι οι επενδυτές που το κατάλαβαν σε πρώιμο στάδιο, έχουν τοποθετηθεί επί της αγοράς με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες τάσεις.

Τα επιτόκια είναι χαμηλά:
Σε σύγκριση με παλαιότερα, τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια είναι ακόμα χαμηλά. Οι επενδυτές που θα καταφέρουν να "κλειδώσουν" αυτά τα χαμηλότερα επιτόκια, μακροπρόθεσμα, θα επωφεληθούν σε περίπτωση υψηλού πληθωρισμού (δείτε 👇).

Ο πληθωρισμός αυξάνεται.
Τα κόστη των προϊόντων και υπηρεσιών έχουν ανοδική τάση. Σας παραθέτουμε έναν από τους καλύτερους τρόπους να μετριάσετε τον πληθωρισμό σαν επενδυτής: Αγοράστε επενδυτικά αγαθά των οποίων η αξία αυξάνεται με τον καιρό, όπως μισθωμένες κατοικίες και ακίνητα.

Τα ενοίκια αυξάνονται:
Βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων. Αυτό επιτρέπει στους επενδυτές να βελτιώσουν την ρευστότητα τους όταν αγοράζουν μισθωμένα ακίνητα - αρκεί να μην πληρώνουν παραπάνω από το κανονικό και να έχουν φυσικά, ικανοποιητικά αποθέματα ρευστού.

Δεν υπάρχουν αρκετές κατοικίες.
Δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια καλής ποιότητας ώστε να καλύψουν την υπάρχουσα ζήτηση. Ίσως περάσουν χρόνια για να εξομαλυνθεί αυτή η ανισορροπία. Στο μεταξύ, πολλοί άνθρωποι ψάχνουν να νοικιάσουν εάν δεν βρίσκουν προσιτές λύσεις.


Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το 2022 θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για τους επενδυτές. Ένα είναι σίγουρο, με το να κάθεστε στην άκρη δεν θα κερδίσετε. Αναλογιστείτε τις παραπάνω τάσεις, και σκεφτείτε πώς να αρχίσετε να βελτιώνετε το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο το 2022.

Συμπληρώστε στην Bien το προφίλ σας, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, έτσι ώστε να βρείτε το επενδυτικό ακίνητο που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.