Ψηφιακός Μετασχηματισμός: 3 σημεία-κλειδί έτσι ώστε να πετύχετε στη Νέα Κατασκευαστική Εποχή.

Ο κατασκευαστικός τομέας αλλάζει σημαντικά. Ολοένα και περισσότερες κατασκευαστικές εταιρίες αποκτούν ψηφιακή παρουσία, για πολλούς λόγους

Ψηφιακός Μετασχηματισμός: 3 σημεία-κλειδί έτσι ώστε να πετύχετε στη Νέα Κατασκευαστική Εποχή.

Ο κατασκευαστικός τομέας αλλάζει σημαντικά. Ολοένα και περισσότερες κατασκευαστικές εταιρίες αποκτούν ψηφιακή παρουσία, για πολλούς λόγους: υψηλότερη παραγωγικότητα, μείωση σε κόστη και φύρα, και αυξημένο κέρδος, είναι μερικά από αυτά. Ας δούμε παρακάτω 3 βασικά σημεία που συνεισφέρουν στην επιτυχία του επιχειρηματικού σας σχέδιο σε αυτή τη "νέα εποχή" στα κατασκευαστικά έργα

Άνθρωποι


Οι άνθρωποι είναι ο πρωταρχικός και πιο σημαντικός πόρος για κάθε οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων και των κατασκευαστικών εταιριών. Δεν μπορείτε να περιμένετε βιώσιμη ανάπτυξη και επιτυχία εάν οι υπάλληλοι και εργολάβοι σας δεν πιστέψουν στις διαδικασίες σας.
Δυστυχώς, πολλές εταιρίες ξεχνούν να "πείσουν" όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι είναι η σωστή κίνηση να ψηφιοποιηθούν.  Αυτό προκαλεί πρόβλημα στην εφαρμογή της νέας τεχνολογίας και πως την χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι σε καθημερινή βάση.

θα πρέπει να έχετε σε πλήρη συμφωνία όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πριν να παρουσιάσετε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα

Η λύση έρχεται με μια λέξη, επικοινωνία. Πρέπει να κρατάτε ενήμερους τους ανθρώπους στην εταιρίας σας και να εξηγείτε οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή. Για παράδειγμα, θα πρέπει να έχετε σε πλήρη συμφωνία όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πριν να παρουσιάσετε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα.  Τότε, εάν αυτό το πρόγραμμα είναι επιτυχημένο, είναι σημαντικό να γίνει η εφαρμογή του σταδιακά και όχι μονομιάς--επιτρέποντας έτσι σε όλους τους εργαζόμενους να το συνηθίσουν. Η εκπαίδευση και η υπομονή είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, και οι άνθρωποι γύρω σας θα σας ανταμείψουν για το ενδιαφέρον σας.

Διαδικασίες

Τα τελευταία χρόνια, ο κατασκευαστικός τομέας δεν έχει παρουσιάσει τόσο σημαντικές αυξήσεις σε παραγωγικότητα όπως για παράδειγμα οι βιομηχανίες. Φυσικά, οι κατασκευές δεν είναι ένας τομέας που βασίζεται στην παραγωγή, εντούτοις η αξία του τομέα αυτού θα μπορούσε να αυξηθεί κατά τρισεκατομμύρια εάν η παραγωγικότητα εξισωνόταν με την μέση παραγωγικότητα της συνολικής οικονομίας.
Η εφαρμογή  ψηφιακών διαδικασιών μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα παραγωγικότητας. Στης πραγματικότητα, έρευνες δείχνουν ότι εάν μια επιχείρηση ψηφιοποιήσει πολλές από τις διαδικασίες της μπορεί να δει έως και 15% αύξηση στην παραγωγικότητα τους και περίπου 5% μείωση κόστους ανά πρότζεκτ.

Μπορείτε να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα σε διάφορες επιχειρησιακές διαδικασίες και να έτσι να ξεκινήσετε την εφαρμογή της ψηφιοποίησης. Ύστερα, μπορείτε να παρουσιάσετε τις ψηφιακές αυτές λύσεις που θα βοηθήσουν στα προβλήματα που εντοπίσατε. Με μια τυποποιημένη, ψηφιακή ροή εργασίας θα αποφύγετε την σπατάλη χρόνου και χρήματος, και θα δείτε την εταιρίας σας να αναπτύσσεται ταχύτερα.

Τεχνολογία


Παρ' όλο που ο κατασκευαστικός τομές έχει μια από τις μικρότερες ψηφιακές παρουσίες σε όλη την υφήλιο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να βρείτε νέες και πρωτότυπες ιδέες. Είναι σημαντικό για τις κατασκευαστικές εταιρίες να κοιτάξουν πιο γενικά και μακροπρόθεσμα, και να προβάλλουν αυτό τον ψηφιακό μετασχηματισμό σαν ένα, όχι τόσο προσωρινό ημίμετρο , αλλά μια ευκαιρία να βελτιώσουν τις επιχειρήσεις τους και να έχουν μια βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.
Ταυτόχρονα, οι νέες τεχνολογίες πρέπει να στοχεύουν να λύσουν προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη μιας εταιρίας.  Για καλύτερα αποτελέσματα, οι τεχνολογικές λύσεις πρέπει να παρουσιάζονται συνολικά και κατανοητά--η να ταιριάζουν απόλυτα με ήδη υπάρχοντα συστήματα. Μια "στεγανή" προσέγγιση που ουσιαστικά δεν επιτρέπει επικοινωνία με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό, είναι αντιπαραγωγική. Το ίδιο αντιπαραγωγική είναι και μια προσέγγιση που ασχολείται περισσότερο με το ποιο είναι το "κουλ γκατζετακι της εβδομάδας" πάρα να βρει ουσιαστικές λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα.

Εάν λάβετε υπόψιν αυτά τα 3 στοιχεία, πριν αρχίσετε αυτό το ταξίδι ψηφιοποίησης, θα δείτε ότι θα ανταμειφθείτε για την επένδυση αυτή. Η κατασκευαστική σας εταιρία θα δει αδιαμφισβήτητή ανάπτυξή και θα κατέχει μια ισχυρή θέση στην αγορά για τα επόμενα χρόνια